Cilvēktiesību komisija Latgalē spriedīs par informatīvās telpas stiprināšanu pierobežā

(23.05.2016.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 24. un 25.maijā apmeklēs Daugavpils, Ludzas, Zilupes un Ciblas novadus, lai spriestu par Latgales informatīvās telpas stiprināšanu, īpašu uzmanību veltot jautājumam par nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu pieejamību reģionā, sevišķi – pierobežā.

„Dosimies uz pierobežu, lai tiktos ar vietējiem iedzīvotājiem un amatpersonām un paši savām acīm pārliecinātos par nacionālo mediju pieejamību. Svarīgi meklēt veidus, kā stiprināt pierobežā pieejamo mediju kvalitāti un iedzīvotāju vēlmi tos patērēt, jo tehniska plašsaziņas līdzekļu pieejamība pati par sevi neko neatrisinās,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne, norādot, ka pierobežā medijiem īpaši sīvi nākas konkurēt ar Krievijas medijiem, kas ne vienmēr nodrošina objektīvu un Latvijai labvēlīgu informāciju.

Otrdien, 24.maijā, pulksten 11.00 Cilvēktiesību komisijas deputāti Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiksies ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem un diskutēs par pasākumiem, kas nepieciešami spēcīgākai reģiona integrācijai Latvijas un starptautiskajā informatīvajā telpā.

Savukārt pulksten 14.00 Latviešu kultūras centrā Daugavpilī paredzēta tikšanās ar Latgales plānošanas reģiona medijiem.

Trešdien, 25.maijā, deputāti dosies uz Ludzu, Zilupi, kā arī Ciblu, kur tiksies ar pierobežas iedzīvotājiem, iestāžu pārstāvjiem un domes pārstāvjiem.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima