Ināra Mūrniece konferencē: vētrainā situācija Eiropā jāpārvar kopā

(15.02.2016.)
VideoGalerija

Eiropas Savienība (ES) vienlaikus piedzīvo virkni krīžu dažādās jomās; svarīga ir Eiropas valstu laba sadarbība. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, pirmdien, 15.februārī, Saeimā atklājot konferenci „Eiropas Savienība: Latvijas prezidentūras nozīme”.

Attiecībā uz iesaistītu Eiropu Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Eiropa aizvien ir apņēmības pilna stiprināt Austrumu partnerības valstis. “Mēs vienoti reaģējām uz Krievijas agresiju Ukrainā. Nozīmīgs notikums bija Austrumu partnerības Rīgas samits. Vienlaikus aktuāls ir jautājums – kā nodrošināt, ka Austrumu partnerības valstis nenogurst no reformu īstenošanas, bet Eiropas Savienība - no kaimiņvalstu jautājumu risināšanas,” sacīja I.Mūrniece. Viņa vēlreiz uzsvēra Latvijas stingro nostāju attiecībā uz Ukrainu un pauda pārliecību, ka pret Krieviju vērstās ES sankcijas nedrīkst atcelt, iekams pilnībā nav īstenota Minskas vienošanās.

Vērtējot Eiropas konkurētspēju, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka ekonomikas izaugsme joprojām nav stabila un mums ir jādara vairāk, lai piesaistītu investīcijas. I.Mūrniece akcentēja arī nepieciešamību strādāt pie Eiropas enerģētiskās neatkarības. “Prezidentūras laikā sākām darbu pie Eiropas Enerģētikas savienības izveides, vienojoties mazināt atkarību no viena piegādātāja – Krievijas. Enerģijas drošība aizvien ir prioritāte. Taču bažas rada projekts Nord Stream II.”

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka sadarbībai ES iekšienē, kā arī sadarbībai ar Amerikas Savienotajām Valstīm un Rietumu sabiedrību ir jābūt ciešākai nekā jebkad iepriekš.

Uzsverot, ka Latvijas prezidentūrā, strādājot kopā, sasniedzām labus rezultātus un ielikām stabilu pamatu nākamajām prezidentūrām, Saeimas priekšsēdētāja pateicās ikvienam šajā darbā iesaistītajam.

Konferenci rīko Saeimas Eiropas lietu komisija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā un Latvijas Ārpolitikas institūtu.

Konferences norisei tiešraidē var sekot Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima