Saeimas ziņas

Z.Kalniņa-Lukaševica ar ANO jauniešu delegātiem pārrunā jauniešu iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos
Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica ceturtdien, 19.septembrī, parlamentā uzņēma ANO jauniešu delegātu programmas pārstāvjus no Latvijas, lai iepazītos ar jauniešu sagatavoto deklarāciju un pārrunātu jauniešu iesaistes stiprināšanas iespējas lēmumu pieņemšanas procesos.
Pašvaldībās plānots noteikt vienotu minimālo sociālo pakalpojumu grozu
Lai noteiktu vienotu minimālo sociālo pakalpojumu grozu, kas visām pašvaldībām neatkarīgi no to lieluma un cilvēku skaita jānodrošina saviem iedzīvotājiem, Saeima ceturtdien, 19.septembrī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā.
Bankomātos nedrīkstēs izmantot krievu valodu
Latvijas komercbanku bankomātos vairs nebūs pieejama krievu valoda, to noteic Saeimā ceturtdien, 19.septembrī, pieņemtie grozījumi Kredītiestāžu likumā.
Stiprina valsts valodas pozīcijas darba tirgū, liedzot nepamatoti pieprasīt svešvalodas zināšanas
Lai stiprinātu valsts valodas lietojumu darba tirgū, Saeima ceturtdien, 19.septembrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Darba likumā. Ar grozījumiem aizstāvētas darbinieku tiesības izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām, veicot darba pienākumus.
Diskusijā spriedīs, kā stiprināt Saeimas iesaisti Eiropas jautājumos
Lai diskutētu un apspriestu idejas par to, kā stiprināt Saeimas lomu Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanā, piektdien, 20.septembrī, Saeimā norisināsies diskusija “Kā Saeimai Eiropas jautājumos kļūt dzirdamākai, ietekmīgākai, stratēģiskākai?”.
Saeimas rudens sesiju slēgs 20.decembrī, bet ziemas sesiju sāks 7.janvārī
Saeima ceturtdien, 19.septembrī, nolēma šī gada rudens sesiju slēgt 20.decembrī un ziemas sesiju sākt 2025.gada 7.janvārī.
Saeima galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū
Saeima ceturtdien, 19.septembrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Darba likumā, ar kuriem iecerēts stiprināt valsts valodas lietojumu darba tirgū. Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.
Plāno pastiprināt atbildību par nelikumīgu partiju finansēšanu
Lai novērstu politisko partiju nelikumīgu finansēšanu, kas izkropļo godīgas konkurences principus starp politiskajām partijām, Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 18.septembrī, trešajam lasījumam atbalstīja grozījumus Krimināllikumā. Ar tiem iecerēts samazināt nelikumīgā finansējuma slieksni, no kura iestājas kriminālatbildība.
Elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides reklamēt vairs nedrīkstēs, lemj komisija
Lai aizliegtu cenu un atlaižu reklāmu alum un vīnam televīzijā un radio un tādējādi samazinātu gan kopējo alkoholisko dzērienu patēriņu, gan no reklāmas negatīvās ietekmes pasargātu jauniešus, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 18.septembrī, trešajam lasījumam atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā.
Daiga Mieriņa iepazīšanās vizītēs parlamentā uzņem Apvienoto Arābu Emirātu un Moldovas vēstnieces
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 17.septembrī, parlamentā iepazīšanās vizītēs uzņēma Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Nūru Muhammadu Džumu (Noora Mohammed A.Juma) un Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mihaelu Mokanu (Mihaela Mocanu).
Piektdien, 20.septembrī
10:00  Saeimas Eiropas lietu komisijas sadarbībā ar Sabiedriskās politikas centru “Providus” un biedrību “Eiropas Kustība Latvijā” rīkotā diskusija “Kā Saeimai Eiropas jautājumos kļūt dzirdamākai, ietekmīgākai, stratēģiskākai?”