I.Mūrniece pateicas Dānijai par ieguldījumu Latvijas drošībā

(09.09.2015.)
VideoGalerija

„Būtiska Latvijas un Dānijas sadarbības joma ir drošība un aizsardzība. Vēlos pateikties Dānijai par ieguldījumu šobrīd notiekošajās sabiedroto militārajās mācībās Latvijā, nosūtot 160 karavīrus un militāro tehniku.” To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 9.septembrī, tiekoties ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hansu Brasku (Hans Brask), kurš Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Dānija tradicionāli ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem sadarbības partneriem ekonomikā, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja. Vēstnieks informēja, ka šomēnes Jelgavā darbu sāks Dānijas uzņēmums, kas strādās medicīnas jomā. I.Mūrniece pauda gandarījumu un apliecināja, ka Latvija ir atvērta Dānijas investīcijām.

Pārrunājot ģeopolitisko situāciju, puses bija vienisprātis, ka izaicinājumi, ar kuriem patlaban saskaras Eiropa, prasa vienotu rīcību, tostarp komunikācijas jomā. Šajā kontekstā Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks atzinīgi vērtēja ideju par Baltijas mediju ekselences centra izveidi, kā arī NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos darbību Rīgā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157658397863665
Video: https://www.youtube.com/watch?v=0UtqPqkdhVY
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima