Saeimas ziņas

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa dosies vizītē uz Azerbaidžānu
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un viņas vadītā delegācija no 18. līdz 22. maijam vizītē apmeklēs Azerbaidžānu, lai stiprinātu valstu divpusējās attiecības, sadarbību ekonomikā un kultūras jomā. D.Mieriņa uz Azerbaidžānu dosies pēc tās parlamenta (Milli Medžlisa) priekšsēdētājas Sahibas Gafarovas (Sahiba Gafarova) ielūguma. 
Eiropas lietu komisija: atbalstām tiesiskuma pārkāpuma procedūras izbeigšanu pret Poliju
“Tiesiskums ir viena no Eiropas Savienības pamatvērtībām, tādēļ esam gandarīti par Polijas apņemšanos stiprināt tiesu varu un nodrošināt to neatkarību,” piektdien, 17.maijā, pauda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.
Zanda Kalniņa-Lukaševica: reformas Moldovā tuvina valsti dalībai Eiropas Savienībā
“Moldova sekmīgi turpina uzsākto reformu ceļu. Vairākās jomās jau ir panākts uzskatāms progress, tostarp reformējot tiesu sistēmu un apkarojot korupciju. Panākto rezultātu spilgti demonstrē arī tas, ka pērn decembrī Eiropas Savienības līderi nolēma sākt pievienošanās sarunas ar Moldovu,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica piektdien, 17.maijā, Francijas galvaspilsētā Parīzē notiekošajā asamblejas Monitoringa komitejas sēdē.
Muzeju nakts Saeimā noritēs Latvijas dalības ES un NATO divdesmitgades zīmē
Atzīmējot Latvijas divdesmitgadi Eiropas Savienībā un NATO, Muzeju naktī – 18.maijā – Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem, aicinot ikvienu izzināt Latvijas ceļu uz dalību Ziemeļatlantijas aliansē un novērtēt priekšrocības, kuras ikdienā baudām kā Eiropas Savienības pilsoņi. 
Daiga Mieriņa ukraiņu Višivankas dienā: no savas vēstures zinām, cik svarīgi ir sargāt savas tautas kultūru
“No savas vēstures, no pārdzīvotās okupācijas zinām, cik svarīgi ir spēt saglabāt savas tautas kultūru un identitāti, arī izglītojot starptautisko sabiedrību. Tauta ar savu atsevišķo identitāti ir viena no valstiskuma pazīmēm,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa ceturtdien, 16.maijā, parlamentā atklājot fotoizstādi “Nācijas simbols. Ukraiņu višivanka”. Izstāde veltīta Ukrainas nacionālā lepnuma – izšūtā krekla jeb višivankas – dienai.
Saeimas priekšsēdētāja ekonomiskās politikas debatēs: izvirzām ambiciozu, bet sasniedzamu ekonomiskās izaugsmes mērķi – dubultot iekšzemes kopproduktu
“Izaugsmes mērķis – dubultot iekšzemes kopproduktu – ir ambiciozs, bet sasniedzams. Jo, tikai izvirzot augstas prioritātes, mēs motivējam sevi būt starp attīstītajām valstīm,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, ceturtdien, 16.maijā, uzrunājot Saeimu ekonomiskās politikas debatēs par Latvijas Stabilitātes programmu 2024. - 2028.gadam. 
Daiga Mieriņa reģionālajā vizītē apmeklēs Valmieru; uzmanības centrā – daudzbērnu ģimeņu labklājība
Lai spriestu par ģimeņu labklājību, kā arī citiem sociālajiem un ekonomikas jautājumiem Valmieras novadā, Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piektdien, 17.maijā, reģionālajā vizītē apmeklēs Valmieru.
Saeimā pirmo reizi notiks ekonomiskās politikas debates
Saeimā ceturtdien, 16.maijā, norisināsies ekonomiskās politikas debates, kuru laikā deputāti vērtēs Latvijas Stabilitātes programmu 2024.-2028.gadam. 
Saeimā atklās fotoizstādi “Nācijas simbols. Ukraiņu višivanka”
Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, par godu Ukrainas nacionālā lepnuma, izšūtā krekla – višivankas – dienai, Saeimas namā ceturtdien, 16.maijā, atklās fotoizstādi “Nācijas simbols. Ukraiņu višivanka”.
Plānots, ka mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā varēs dienēt arī citu valstu pilsoņi
Lai mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā varētu dienēt arī citu valstu pilsoņi, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 15.maijā, pirmajā lasījumā atbalstīja Militārā dienesta likuma grozījumus.
Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde