Saeimas Prezidijs un deputāti 4.maijā piedalīsies Neatkarības atjaunošanas dienai veltītos pasākumos

(01.05.2015.)

Saeimas Prezidija locekļi un deputāti pirmdien, 4.maijā, piedalīsies Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai veltītos pasākumos.

Neatkarības atjaunošanas dienā pulksten 9.00 notiks ekumēniskais dievkalpojums Doma baznīcā, bet pulksten 10.15 pie Latvijas parlamenta tiks atklāta fotogrāfiju izstāde „25 mirkļi…”, kurā atainoti spilgtākie notikumi Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, un uzrunas teiks arī Augstākās Padomes deputātu kluba pārstāvis Dainis Īvāns, kā arī Igaunijas un Lietuvas Augstākās Padomes deputātu klubu prezidenti.

Izstāde pie Saeimas nama būs apskatāma līdz 3.jūnijam.

Pēc izstādes atklāšanas pie Saeimas nama paredzēta tradicionālā deputātu kopīgā fotografēšanās.

Savukārt pulksten 12.00 Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Saeimas svinīgā sēde, kurai sekos svētku koncerts. Tajā muzicēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris „Latvija” diriģenta Māra Sirmā vadībā, kā arī maestro Raimonds Pauls, Jānis Lūsēns, Raimonds Tiguls, Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un citi mūziķi. Koncertā skanēs latviešu komponistu skaņdarbi.

Pulksten 14.30 pie Brīvības pieminekļa notiks Ziedu nolikšanas ceremonija.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima