Mūrniece Latvijas vēstniekiem: prezidentūras laikā mūsu diplomātu darbs būs īpaši svarīgs

(22.12.2014.)
VideoGalerija

„Pavisam drīz Latvija kļūs par prezidējošo valsti Eiropas Savienības Padomē, un mūsu valstij tas būs liels uzdevums un lieli pienākumi. Esmu pārliecināta, ka kopā tos veiksim godam un spēsim aizstāvēt gan Eiropas Savienības kopējās intereses un kā valsts radīt būtisku pienesumu.” To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, pirmdien, 22.decembrī, uzrunājot klātesošos tradicionālajā parlamenta rīkotajā Latvijas vēstnieku tikšanās un vienlaikus akcentējot, ka prezidentūras laikā parlamenta sadarbība ar ārlietu dienestu būs īpaši svarīga.

Saeimas priekšsēdētāja vēstniekus informēja par Saeimā padarīto, gatavojoties prezidentūrai, tostarp par visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku parakstīto vienošanos sadarboties, lai prezidentūras parlamentārā dimensija noritētu veiksmīgi. Tāpat liela loma, gatavojoties prezidentūrai, bijusi gan Saeimas Ārlietu komisijas, gan Eiropas lietu komisijas darbam, teica I.Mūrniece. 

Akcentējot, ka pēdējā laikā ģeopolitiskā situācija ir būtiski mainījusies, I.Mūrniece vēstniekiem sacīja, ka mūsu valstij svarīgi ir drošības un enerģētikas jautājumi, kā arī kopējas ārpolitikas veidošana.

Saeimas priekšsēdētāja augsti novērtēja arī neatsveramo vēstnieku atbalstu ārvalstu vizīšu laikā, uzsverot, ka „ja vēstniecība un vēstnieks ir izdarījuši savu darbu no sirds, arī politiķiem ir vieglāk strādāt, kā arī politiskie kontakti veidojas daudz veiksmīgāk”.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs pateicās par ikgadējo iespēju tikties, uzsverot, ka šī ir laba tradīcija, kad atskatīties uz padarīto un iezīmēt nākamā gada plānus. Tāpat A.Pildegovičs pateicās par parlamenta atbalstu, pilnveidojot tiesisko regulējumu diplomātu darbam, kā arī apliecināja - prezidentūra tiks organizēta profesionāli, norādot, ka nākamais gads ārpolitikā būs panākumiem bagāts.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157649816905066/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Tf1qrZcoDVc&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima