Saeimā stažējas Moldovas parlamenta darbinieki

(08.12.2014.)
Galerija

Lai iepazītos ar Latvijas parlamenta pieredzi sabiedrības iesaistē parlamenta darbā, tostarp Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra un Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja darba specifiku, no 8. līdz 12.decembrim mācību vizītē Saeimā uzturas Moldovas parlamenta darbinieki.

Moldovas parlaments gatavojas 2015.gadā atklāt Apmeklētāju un informācijas centru, kura izveidē kā viens no paraugiem tiek izmantots Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra darbības modelis. Tādēļ Saeimā stažēsies trīs Moldovas parlamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību ģenerāldirektorāta darbinieki.

Moldovas parlamenta darbiniekiem vizītes laikā paredzētas tikšanās ar Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja, Saeimas Starpparlamentu attiecību biroja un Saeimas Kancelejas Protokola nodaļas vadību, Latvijas Institūta direktori Karinu Pētersoni un Eiropas kustības Latvijā prezidentu Andri Gobiņu, kā arī plānota fotografēšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci. Tāpat Moldovas parlamentārieši klātienē vēros un praktiski iesaistīsies Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra darbā ar sabiedrību.

Projekts, kura ietvaros Latvijā stažējas Moldovas parlamenta darbinieki, ir ANO Attīstības programmas Moldovā daļa. Programmas uzdevums ir paaugstināt Moldovas parlamenta un Centrālās vēlēšanu komisijas darbspējas, pilnveidot to galvenās funkcijas, kā arī iestrādāt politikā dzimumu vienlīdzības un cilvēktiesību aspektus.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 30.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 30.maija kārtējā sēde
17:00  2024.gada 30.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem