Eiropas lietu komisija atbalsta Latvijas ES prezidentūras sešu mēnešu programmu

(29.10.2014.)

Saeimas Eiropas lietu komisija trešdien, 29.oktobrī, atbalstīja gaidāmās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sešu mēnešu programmu. Mūsu valsts prezidējošās valsts pienākumus uzņemsies no 2015.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

„Līdz Latvijas prezidentūras sākumam atlicis nedaudz vairāk par diviem mēnešiem, un šodien, Eiropas lietu komisijai atbalstot mūsu valsts prezidentūras sešu mēnešu programmu, ir noslēdzies prezidentūras plānošanas posms,” uzsver Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

„Prezidentūra ir liels izaicinājums Latvijai, ņemot vērā faktu, ka pavisam nesen darbu sācis jauns Eiropas Parlamenta sastāvs, pēc divām dienām darbu sāks jaunā Eiropas Komisija, un 1.decembrī darbu sāks Eiropadomes priekšsēdētājs. Turklāt arī uz Latvijas politiskās skatuves norit izmaiņas – nākamnedēļ sanāks 12.Saeima, un drīzumā plānots apstiprināt jaunu valdību,” saka Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja, vienlaikus akcentējot, ka Latvijas prezidentūra notiks uz satraucošu notikumu fona ES austrumu un dienvidu kaimiņvalstīs.

Latvijas prezidentūras prioritārie darba virzieni ir ES konkurētspēja un izaugsme, Eiropas digitālā potenciāla iespēju izmantošana ES attīstībā, kā arī ES lomas stiprināšana globālā mērogā, komisijas deputātus informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Latvija pie prezidentūras sešu mēnešu darba programmas sāka strādāt 2012.gada vidū, un šajā procesā iesaistīti gan eksperti un nevalstiskās organizācijas (NVO), gan mūsu valsts iedzīvotāji no visiem reģioniem, sacīja ārlietu ministrs.

Komisijas sēdē, kurā deputāti atbalstīja Latvijas prezidentūras sešu mēnešu programmu, piedalījās arī NVO pārstāvji.





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde