S.Āboltiņa jaunajiem basketbolistiem vēl nezaudēt cīņassparu un nest Latvijas vārdu pasaulē

(11.06.2013.)
VideoGalerija

Sveicot labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus, otrdien, 11.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pauda pārliecību, ka šodien Saeimas namā pulcējušies tieši tie jaunieši, kas arī dzīvē īsteno Īrvina Džonsona vārdus: „Dzīvē ir uzvaras un ir zaudējumi. Tie parasti notiek abi, bet tas, kas man nav pieņemams, ir izstāties no spēles un pārstāt cīnīties.”

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka, lai labi mācītos un sasniegtu panākumus arī sportā, jācīnās ir nepārtraukti - individuāli pašiem ar sevi, skolā un komandā basketbola laukumā. Saeimas priekšsēdētāja vēlēja nezaudēt vēlmi sasniegt arvien augstākus rezultātus. „Jūs paši zināt, cik tas ir grūti, cik daudz tas prasa sviedru un asaru, toties rezultāts ir salds un patīkams,” jaunajiem basketbolistiem sacīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka ceļā uz labiem panākumiem vienlīdz svarīgi ir just ģimenes atbalstu: „Ja jūs neatbalstīs jūsu ģimenes - tēvi, mammas un vecvecāki - diez vai jūs varētu sasniegt panākumus - gan labas sekmes mācībās, gan augstus panākumus sportā.”

Uzrunājot jauniešus, S.Āboltiņa uzsvēra, ka mācības un zināšanas ir tā vērtība, ko neviens nevar atņemt. Novēlot jauniešiem kļūt par izciliem basketbolistiem, kas nesīs mūsu valsts vārdu pasaulē, S.Āboltiņa vienlaikus uzsvēra – ja šo sapni piepildīt neizdodas, skolā gūtās zināšanas pavērs iespēju uzsākt citu karjeru.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja jaunajiem basketbolistiem novēlēja saulainu un sportisku vasaru, kurā uzkrāt spēkus, lai visi Saeimas namā pulcētos arī nākamgad.

Latvijas Republikas čempionāta sezonas noslēguma pasākumā tiek sveikti Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas mācībās sekmīgākie spēlētāji, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, kā arī labākie treneri un tiesneši.

Svinīgajā pasākumā S.Āboltiņa pasniedza arī Valdemāra Baumaņa kausu sezonas labākajiem spēlētājiem – Renātei Reinei un Česlavam Mateikovičam, kas izcēlušies ar labu sniegumu laukumā un demonstrējuši profesionālu izaugsmi.

V.Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Šī sportista vadībā 1935.gadā Latvijas basketbolistu valstsvienība izcīnīja Eiropas čempiona titulu.

Labākie jaunie basketbolisti, viņu treneri, kā arī tiesneši Saeimas namā tiek sveikti ik gadu, un šāds pasākums mācību gada noslēgumā jau ir kļuvis par tradīciju.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157634064390841/with/9015029119/
Videosižets: https://www.youtube.com/watch?v=XcaSHu9clCM
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 12.maijā