3.Jauniešu Saeimā debatēs par jauniešiem un valstij nozīmīgiem jautājumiem

(25.04.2013.)
VideoGalerija

Vai skolās jāmāca veselības mācība un politika un tiesības kā atsevišķi un obligāti mācību priekšmeti? Kā stiprināt piederību Latvijai bērniem un jauniešiem, kas pārcēlušies uz ārvalstīm? Vai valstij jārada īpašas atbalsta programmas jauniešu uzņēmumiem? Vai, gatavojoties eiro ieviešanai, arī skolās nepieciešams informēt par vienotās Eiropas Savienības valūtas ieviešanas priekšrocībām un riskiem? Šie ir daži no jautājumiem, par kuriem piektdien, 26.aprīlī, diskutēs 3.Jauniešu Saeima.

 Jauniešu Saeimas deputāti tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām valsts izaugsmei un attīstībai. 100 populārāko ideju autori – 3.Jauniešu Saeimas deputāti – rītdien pulcēsies Saeimas namā.  Projekta dalībnieku iesniegtās idejas apkoptas četrās tematiskās deklarācijās, kuras jaunieši vēl pilnveidos, strādājot kādā no četrām nozaru komisijām. Jauniešu Saeimas dienas kārtībā ir priekšlikumi ilgtspējīgas un racionālas izglītības sistēmas veidošanai, bērnu un jauniešu veselības politikai, tautsaimniecības attīstības un konkurētspējas veicināšanai un Eiropas Savienības jautājumiem. Deklarāciju projekti pieejami http://www.jauniesusaeima.lv/blog/deklaraciju-projekti_p86/.

Jauniešu Saeimas sēdēm un noslēguma pasākumam ikviens varēs sekot līdzi tiešsaistē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv.

Jauniešu Saeimā līdzīgi kā Saeimā būs pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli reģiona iedzīvotāju skaitam, un 3.Jauniešu Saeimas dalībnieku saraksts (sadalījums pa komisijām) pieejams http://www.jauniesusaeima.lv/blog/komisiju-saraksti_p87/.

3.Jauniešu Saeimas vēlēšanas notika no 18.februāra līdz 17.martam interneta vietnē – vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv. Vēlēšanās kandidēja 123 jaunieši, par kuru idejām kopumā tika atdotas 6610 balsis. Jaunieši savas idejas varēja pieteikt kādā no pieciem tēmu blokiem, un visaktīvāk viedoklis tika pausts par izglītības un kultūras jautājumiem.

Jauniešu Saeima notiks jau trešo reizi. Projektu īsteno Latvijas Republikas Saeima sadarbībā ar biedrību „Latvijas Bērnu forums”, dodot jauniešiem iespēju gūt reālu pieredzi līdzdalības demokrātijas īstenošanā. Informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Aicinām sekot projekta aktivitātēm arī sociālajos tīklos draugiem.lv, youtube.com un twitter.com ― @jauniesusaeima, @jekaba11.

3.Jauniešu Saeimas darba kārtība

Videosižets par 3.Jauniešu Saeimas darba kārtību - https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jp2rHqMJGZs
Izmantojot materiālu, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 9.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 9.maija kārtējā sēde
10:30  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:45  Eiropas pikniks par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā
12:45  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
17:00  2024.gada 9.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem