Saeimā notiks ģimenes vērtībām veltīta konference

(16.04.2012.)

Lai demogrāfijas politikas kontekstā akcentētu ģimenes vērtību nozīmi, otrdien, 17.aprīlī Saeimā notiks konference „Par ģimenes vērtību aizsardzību un atbalstu”.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite un to organizē Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisija sadarbībā ar asociāciju „Ģimene”, Latvijas Pedagogu padomi un Latvijas Audžu ģimeņu biedrību.

Diskusiju vadīs Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Konferencē plānots runāt par ģimenes vērtībām postmodernās sabiedrības izaicinājumos, laulības institūcijas nozīmi ģimenes sociālajā funkcionēšanā un cilvēku kā pasaules lielāko vērtību. Konferencē tiks meklētas atbildes, kā vislabāk stiprināt ģimenes un laulības kā valsts pamatvērtības statusu. Tāpat diskusijā iecerēts vērtēt, vai ģimenes vērtības ir pietiekami atspoguļotas izglītības saturā.

Konferencē aicināti piedalīties Saeimas deputāti un pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Finanšu ministrijas, Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, kā arī dažādām nevalstiskajām organizācijām.

Diskusijas gaitai būs iespējams sekot līdzi video tiešraidē Saeimas interneta mājaslapā www.saeima.lv.

Konference notiks otrdien, 17.aprīlī, plkst.14.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, dalībnieku ierašanās no plkst.13.00.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima