Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces apsveikums Ziemassvētkos

(23.12.2016.)

Mīļie tautieši, mīļie līdzcilvēki! 

Ziemassvētku laiks ir ticības, cerības un mīlestības laiks. Brīdis, kad pēc visgarākās un tumšākās nakts sākas ceļš uz gaismas pusi, uz pavasari, uz atdzimšanu. 

Nav tik svarīgi, ko labprātāk svinam – saulgriežus, Kristus bērniņa dzimšanu vai savu bērnu prieku par izgreznotu eglīti. Svarīgi, ka Ziemassvētki nāk ar mieru, paļāvību un gaišāku skatu uz rītdienu. 

Cilvēka daba ir tāda, ka nevaram būt labi un nevainojami katru dienu. Ikdiena bieži vien dara mūs steidzīgus, neiecietīgus, dusmīgus. Ziemassvētki mudina salīgt, piedot un pasmaidīt. 

Šis laiks stiprina ģimenes, vairo saticību un vēlmi iepriecināt vienam otru. Tas ir laiks, kad kļūstam sirsnīgāki, līdzcietīgāki, dāsnāki. 

Tieši tādēļ mēs katru gadu no jauna ar prieku gaidām Ziemassvētkus. Tie atnes ticību labajam, cerību uz gaismu un vairāk mīlestības pret līdzcilvēkiem. 

Palīdzēsim tiem, kuriem tas visvairāk nepieciešams! Ļausim ikvienam sirdī sajust Ziemassvētku prieku!

 


Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt