Agita Zariņa-Stūre konferencē atzīmē pašvaldību lomu izglītības ekosistēmas ieviešanā

(20.10.2023.)
VideoGalerie

“Izglītības likumā tagad ieviests jauns jēdziens – pašvaldības izglītības ekosistēma, lielāku lomu un atbildību piešķirot pašvaldību izglītības pārvaldēm. Tām dotas vairākas vadības lomas – personāla, finanšu vadība, izglītības atbalsta procesa kvalitātes vadība, komunikācijas vadība. Vietējai pašvaldībai realizēt šīs jaunās funkcijas ir milzīgs izaicinājums, jo nozīmē pārkārtot novada vai valstspilsētas saimniecību, lai meklētu jaunus instrumentus labākam rezultātam,” sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre, piektdien, 20.oktobrī, parlamentā atklājot konferenci "Pašvaldību izaicinājumi izglītības ekosistēmas ieviešanā. Datos balstītu lēmumu pieņemšanas pieredze”.    

Komisijas priekšsēdētāja atzīmēja, ka izglītība ir viss – no izpratnes ģimenē līdz pieaugušā ikdienas darba procesam. “Spēlētāju izglītības laukā ir daudz un dažādi, tie ir ciešā sakabē un attieksmē, bet katrs savā pārliecībā. Tādēļ lielajā satiksmes straumē izglītības pārvaldēm prātā jāpatur divi lielākie ceļa rādītāji – zināt un sniegt stratēģisko redzējumu tam, uz kurieni dodamies.” 

“Šodienas konferences atslēgvārdi ir ekosistēma un dati. Tādēļ vēlu katram meklēt un atrast savu pieeju, jo vienota tā nebūs nekad. Izaugsme nav ne līnija, ne aplis, bet tā ir atgriešanās pie kļūdām, tā ir grūtību pārvarēšana, neskaidrība, nogurums, analizēšana, apjukums un vienlaikus arī jaunu perspektīvu meklēšana ar jau gudrāku prātu. Un mēs pašvaldībām palīdzēsim un sniegsim atbalstu. Tikai tā varēsim sasniegt mērķi,” uzrunas noslēgumā sacīja Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja.   

Konferenci rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un AS “Swedbank Latvija”. 

Konferences paneļdiskusijās dalībnieki runāja par izglītības ekosistēmu, datos balstītiem risinājumiem, savukārt diskusijās – par pašvaldības izglītības ekosistēmas konceptu, sadarbību un sabiedrības informēšanu, datos balstītiem risinājumiem skolas izaugsmei, stratēģisko redzējumu un atbalstu skolām, radīto atšķirību un pievienoto vērtību. 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720312054025
Izmantošanas noteikumi:
saeima.lv/lv/autortiesības


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 11.maijā