Publisko izdevumu un revīzijas komisiju turpmāk vadīs Viktorija Baire

(26.09.2023.)
Galerie

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 26.septembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Viktoriju Bairi.

Par komisijas sekretāru deputāti šodien ievēlēja Andreju Ceļapīteru. Plānots, ka par priekšsēdētājas biedru deputāti lems nākamnedēļ, informē V.Baire.

Komisijas vadība ievēlēta, jo līdzšinējais komisijas priekšsēdētājs Rihards Kozlovskis nolicis deputāta mandātu uz laiku, kamēr valdībā pilda iekšlietu ministra pienākumus. Savukārt līdzšinējais sekretārs Arnolds Jātnieks vairs nav komisijas sastāvā.

Publisko izdevumu un revīzijas komisija strādā ar Valsts kontroles ziņojumu izskatīšanu un konstatēto trūkumu novēršanas uzraudzību. Valsts kontroles auditētajām ministrijām un iestādēm ir pienākums komisijai sniegt informāciju par konstatēto trūkumu novēršanas gaitu.

Ja institūcijas nav pilnībā novērsušas pārkāpumus, komisija noskaidro iemeslus, uzklausa argumentus un, izvērtējot situāciju, nosaka papildu termiņus trūkumu novēršanai. Komisija pārbauda Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību un likumību, kā arī parlamenta gada pārskatus.

Sēdes foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720311470811
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 26.maijā