Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisija aicina investēt jaunuzņēmumos

(21.02.2023.)
Galerie

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas deputāti otrdien, 21.februārī, nolēma vēstulē Finanšu ministrijai, Ekonomikas ministrijai, kā ari Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai lūgt nodrošināt valsts budžeta  investīcijas jaunuzņēmumu ekosistēmai. 

“Ir būtiski neatlikt ieguldījumus jaunuzņēmumu kopienā vēl uz vienu gadu. Tāpēc ir svarīgi politiski vienoties, ka investīcijas 400 tūkstošu eiro apmērā, par ko iepriekš bijusi vienprātība, nevilcinoties tiktu investētas jau šogad,” pauda Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas priekšsēdētājs Atis Švinka. 

Deputāti sēdē vienojās, ka papildu investīcijas jaunuzņēmumu vidē ir akūti nepieciešamas, ņemot vērā šo uzņēmumu atdevi tautsaimniecībā un lomu ekonomikas transformācijā. 

Šodienas apakškomisijas sēdē deputāti un jaunuzņēmumu nozares pārstāvji pārrunāja valsts budžeta finansējuma iespējas un reāli pieejamo līdzekļu apjomu jaunuzņēmumu ekosistēmai. Par aktuālo situāciju nozarē, jaunuzņēmumu darbības nozīmi Latvijas tautsaimniecībā, kā arī plānotajiem pasākumiem nākamajā periodā deputātus iepazīstināja Ekonomikas ministrijas pārstāvji.   

Fotogrāfijas no apakškomisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720306164130
Izmantošanas noteikumi: https://saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā