Saeimas priekšsēdētājs ASV vēstniekam: NATO – tie esam mēs

(10.01.2023.)
VideoGalerie

“Mums ir jāstiprina mūsu aizsardzības spējas un jābūt gataviem visam, jo NATO – tie esam mēs,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 10.janvārī, tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džonu Lesliju Kārvailu (John Leslie Carwile). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Pusēm pārrunājot Krievijas asiņaino karu Ukrainā, Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka dzīvojam vēsturiski nozīmīgā laikā. “Putina noziedzīgā kara rezultātā plašāka starptautiskā sabiedrība ir atteikusies no jelkādām šaubām un stingri iestājas par savu kopīgo vērtību un dzīvesveida aizsardzību,” sacīja E.Smiltēns.

Dž.L.Kārvails atzīmēja, ka Latvija un ASV ir cieši draugi, kurus vieno kopīgas demokrātiskas vērtības. Vēstnieks apliecināja ASV izpratni par drošības situāciju reģionā, uzsverot, ka Latvijas drošība ir arī ASV drošība.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks pārsprieda arī plānoto valsts aizsardzības dienesta izveidi, kā arī Latvijas mērķi kāpināt ieguldījumus aizsardzībā.

E.Smiltēns Latvijas sabiedrības un parlamenta vārdā pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305122040
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde