Dagmāra Beitnere-Le Galla sarunā ar Kubas vēstnieci izceļ izglītības lomu sabiedrības stiprināšanā

(16.09.2022.)
VideoGalerie

“Izglītība, it sevišķi jauniešiem, ir svarīga sabiedrības stiprināšanai. Izglītība, kultūra un tūrisms – tās ir jomas, uz kurām varam balstīt mūsu sadarbību, neskatoties uz attālumu, kas ģeogrāfiski šķir Latviju un Kubu,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, piektdien, 16.septembrī, tiekoties ar Kubas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Beatrisi Parru Gonsalesu (Beatriz Parra Gonzalez). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedre izcēla parlamentāro sakaru lomu divpusējo attiecību attīstībā, uzsverot, ka sadarbība politiskā līmenī paver ceļu aktīvākiem kontaktiem ekonomikā. Saeimā darbojas arī deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Kubas parlamentu.

Puses sprieda arī par Kubas sadarbību ar Eiropas Savienību un savstarpējās tirdzniecības apjoma palielināšanu.

Pārrunājot jautājumus par sieviešu līdztiesību un iesaisti politikā, D.Beitnere-Le Galla atzinīgi vērtēja to, ka Kubas parlamentā 53 procenti deputātu ir sievietes. Kubas vēstniece akcentēja, ka aktīvai sieviešu iesaistei, līdztiesībai un karjeras attīstībai svarīgs arī spēcīgs atbalsts sabiedrībā. Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstniece bija vienisprātis, ka spēcīgas ģimenes veido spēcīgu sabiedrību un valsti.

Gan Latvija, gan Kuba ir muzikālas valstis, un mūs vieno arī kultūra, akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre. D.Beitnere-Le Galla uzsvēra, ka esam ieinteresēti vēl tuvāk iepazīt Kubas kultūru, kā arī izcēla Latvijas operas tradīcijas.

Brīvība un neatkarība, tiesības pašiem lemt par savu valsti – tās ir vērtības, kas jāsargā un jālolo, sacīja D.Beitnere-Le Galla, sarunā pievēršoties jautājumam par Krievijas uzsākto karu Ukrainā. Saeimas priekšsēdētājas biedre izcēla Latvijas sniegto atbalstu Ukrainai.

Vēstniece rezidē Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720302139959
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt