Saeimas deputāti ar EK komisāri pārrunā tūrisma vīzu aizliegumu Krievijas pilsoņiem

(08.09.2022.)
Galerie

Saeimas Eiropas lietu un Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas deputāti ceturtdien, 8.septembrī, tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) komisāri iekšlietu jautājumos Ilvu Jūhansoni (Ylva Johansson), pārrunāja aktuālos Eiropas Savienības iekšpolitikas dienaskārtības jautājumus, tostarp tūrisma vīzu aizliegumu Krievijas pilsoņiem.

“Laikā, kad Ukrainā notiek Krievijas agresijas izraisīts karš, Baltijas valstis uzstāj uz pilnīgu Eiropas Savienības tūrisma vīzu aizliegumu Krievijas pilsoņiem”, uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Marija Golubeva.

I.Jūhansone norādīja, ka jau tuvākajās dienās EK tiks panākta vienošanās par vīzu politiku Krievijas pilsoņiem. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību solidarizēties ar Ukrainu un sniegt tai nepieciešamo atbalstu, tai skaitā ES dalībvalstīm pārtraucot izsniegt tūrisma vīzas Krievijas pilsoņiem.

Parlamentārieši sarunā akcentēja arī jautājumu par atbalstu Ukrainas bēgļiem. M.Golubeva norādīja, ka būtisks izaicinājums, ar ko saskaras Latvija, ir mājokļa nodrošinājums. Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāja pauda cerību, ka ES fondu ietvaros būs iespējams rast papildu resursus Ukrainas bēgļu atbalstam.

Tāpat puses pārrunāja situāciju uz ES ārējās robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, tostarp migrantu instrumentalizāciju kā izaicinājumu, kas jārisina ne vien reģiona, bet visas ES ietvaros.

Ja mēs neesam vienoti, mēs esam vāji, deputātiem akcentēja komisāre, norādot uz vienotas ES reakcijas nozīmību gan energoresursu cenu krīzes risināšanā un sankciju ieviešanā, gan migrācijas un bēgļu politikā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720301939142
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt