Ināra Mūrniece: Turcija ir nozīmīgs Latvijas partneris NATO

(18.08.2022.)
Galerie

“Aizsardzības un drošības jautājumi šobrīd ir mūsu galvenā prioritāte. Turcija ir ļoti nozīmīgs Latvijas partneris NATO aliansē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 18. augustā, tiekoties ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Gilsunu Erkulu (Gülsun Erkul). Vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

I.Mūrniece atzīmēja Turcijas sniegto militāro un ekonomisko palīdzību Ukrainai. Vēstniece uzsvēra Turcijas centienus kara izbeigšanā, apliecinot atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei jau kopš 2014.gada. “Ir tikai viens risinājums, kā atjaunot mieru Eiropā – pilnīga Ukrainas uzvara un Krievijas sakāve. Tas ir būtiski visam mūsu reģionam,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, vienlaikus uzsverot nepieciešamību turpināt sankcijas pret Krieviju, kā arī liegt vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem ceļošanai uz Eiropas Savienības valstīm.

Spriežot par valstu divpusējām attiecībām, G.Erkula uzsvēra, ka, lai gan Latvija un Turcija ģeogrāfiski neatrodas tuvu viena otrai, tās ir līdzīgi domājošas valstis, kuru sadarbību iespējams paplašināt. Arī Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja Latvijas ieinteresētību stiprināt dialogu ar Turciju, tostarp paplašinot kontaktus ekonomikā un kultūrā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720301395984/with/52294166874/
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā