Dagmāra Beitnere-Le Galla Igaunijas vēstniekam: Latviju un Igauniju vieno kopīga vēsture un vērtības

(21.07.2022.)
Galerie

“Latviju un Igauniju vieno kopīga vēsture, līdzīgas vērtības un intereses. Mums jāturpina virzīties uz priekšu kopā un arvien jāstiprina sadarbība starp mūsu valstīm,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, ceturtdien, 21.jūlijā, tiekoties ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Arti Hilpusu (Arti Hilpus). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

D.Beitnere-Le Galla akcentēja vienotas kaimiņvalstu rīcības nozīmību gan Covid–19 pandēmijas, gan aktuālās ģeopolitiskās situācijas apstākļos. Puses uzsvēra reģiona enerģētisko neatkarību un drošību kā vienu no šī brīža prioritātēm.

Saeimas priekšsēdētājas biedre norādīja uz aktīvo Baltijas Asamblejas lomu reģionālās sadarbības veicināšanā un infrastruktūras projektu attīstībā. Tāpat tika aktualizēta nepieciešamība pieņemt koordinētus lēmumus zaļās enerģijas ieguves sekmēšanai un veicināt sadarbību arī zinātnē.

D.Beitnere-Le Galla pateicās vēstniekam par ieguldījumu Igaunijas un Latvijas divpusējo attiecību stiprināšanā. Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi vērtēja abu valstu sadarbību, aktīvo parlamentāro dialogu un savstarpējo atbalstu vēstnieka kadences laikā.

Runājot par Latvijas un Igaunijas divpusējās sadarbības perspektīvām, D.Beitnere-Le Galla pauda cerību, ka iespējamā abu valstu valdību kopīgā sēde nākamgad iezīmētu jomas un mērķus vēl ciešākai abu valstu sadarbībai.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720300701512
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta