Ināra Mūrniece: kandidātvalsts statusa piešķiršana Ukrainai ir Eiropas morāls pienākums

(20.06.2022.)
Galerie

Gaidāmais Eiropas Savienības (ES) lēmums par kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai ir morāla nepieciešamība. Tauta, kas lej savas asinis par Eiropas vērtībām, ir pelnījusi visliekāko cieņu un atbalstu. Tas dos spēku turpināt cīņu pret agresoru, zinot, ka šī cīņa nav velta. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 20.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Čehijas parlamenta Senāta priekšsēdētāju Milošu Vistrčilu (Miloš Vystrčil) un Ukrainas parlamenta vicespīkeri Olenu Kondratjuku (Olena Kondratiuk). 

Abas amatpersonas Latviju apmeklē, lai piedalītos Trīs jūru iniciatīvas samita pasākumos. 

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par gaidāmo Čehijas prezidentūru ES Padomē. Čehijas vadībā ES prioritāru uzmanību veltīs, lai nodrošinātu nepieciešamo atbalstu Ukrainai. Arī karam ieilgstot, rietumu pasaule nedrīkst pagurt, mums ir jāturpina visiem līdzekļiem palīdzēt Ukrainai – gan militāri, gan finansiāli, atzina I. Mūrniece.  

Tikšanās laikā pārrunāta arī drošības situācija reģionā, aktuālā situācija frontes līnijās Ukrainā, Ukrainas lauksaimniecības produktu eksportēšanas izaicinājumi, kā arī Kremļa propagandas ierobežošanas pasākumi visās trīs valstīs. 

Trīs jūru iniciatīva dibināta 2016. gadā, lai veicinātu vienotību un konverģenci starp Eiropas Savienības 12 dalībvalstīm ar uzsvaru uz infrastruktūru, enerģētiku un digitālo savienojamību. Iniciatīva vieno Latviju, Austriju, Bulgāriju, Horvātiju, Čehiju, Igauniju, Ungāriju, Lietuvu, Poliju, Rumāniju, Slovākiju un Slovēniju. Saeima šajās dienās organizē Trīs jūru iniciatīvas parlamentārā foruma norisi.  

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720299939497   
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā