Dagmāra Beitnere-Le Galla Slovēnijas vēstniecei pateicas par ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā

(01.06.2022.)
Galerie

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla trešdien, 1.jūnijā, tiekoties ar Slovēnijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Boženu Forštnariču Boroji (Božena Forštnarič Boroje), pateicās par vēstnieces ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā, īpaši izceļot arī Slovēnijas lēmumu drīzumā atvērt vēstniecību Rīgā. Vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

D.Beitnere-Le Galla atzinīgi vērtēja Slovēnijas ieguldījumu Latvijas un reģiona drošības stiprināšanā, kā arī pauda gandarījumu par Slovēnijas plānoto dalību Trīs jūru iniciatīvas samitā jūnijā, kura ietvaros šogad pirmo reizi tiks organizēts arī parlamentāriešu forums.

Spriežot par aktuālo ģeopolitisko situāciju un Krievijas vesto karu Ukrainā, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka šis karš skar visas valstis. Puses bija vienisprātis par sankciju nozīmi Krievijas agresijas apturēšanā, kā arī uzsvēra enerģētisko neatkarību un drošību kā vienu no šī brīža prioritātēm.

Tāpat D.Beitnere-Le Galla un vēstniece akcentēja negatīvo dezinformācijas ietekmi uz sabiedrības šķelšanu, kā arī pārrunāja mediju atbildību vērtību stiprināšanā. “Tieši grūtības, ar kurām saskaramies, aizstāvot eiropeiskās vērtības, veido mūs par eiropiešiem,” sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Runājot par sieviešu līdzdalības veicināšanas iespējām politikā un diplomātijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre atzīmēja, ka pasaules vēsture pierāda – sievietes diplomātiskajā arēnā dažkārt var panākt vairāk nekā vīrieši, tāpēc ir jāturpina stiprināt dzimumu līdzsvaru.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720299440883
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem