Dagmāra Beitnere-Le Galla Ekvadoras vēstniecei: kopīgas vērtības ir pamats ciešai sadarbībai

(17.05.2022.)
VideoGalerie

“Mēs dzīvojam bīstamos laikos, laikmetā, kas izgaismo valstu un sabiedrības patiesās vērtības. Latvija pateicas par Ekvadoras balsojumiem ANO pret Krievijas izvērsto agresiju Ukrainā. Tas vēlreiz apliecina, ka esam līdzīgi domājošas valstis un mums ir pamats ciešai sadarbībai,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 17.maijā, tiekoties ar Ekvadoras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Veroniku Bustamanti (Verónica Bustamante). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

D.Beitnere-Le Galla atzīmēja, ka politiskais dialogs var veicināt arī valstu ekonomisko sadarbību, īpaši atzīmējot iespējas, ko sniegtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju eksports.

Pusēm pārrunājot izaicinājumus, kas saistīti ar klimata pārmaiņām, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka  “nākotnes politikai ir jābalstās vērtībās, nevis pragmatiskos aprēķinos”. “Sabiedrībai kopumā nepieciešams izvērtēt savus paradumus un mazināt nevajadzīgu patēriņu,” sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt izglītību un kvalitatīvu veselības aprūpi.

V.Bustamante rezidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720299017871
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt