Jānis Vucāns Prāgā: Baltijas un Višegradas valstu sadarbība sekmē Eiropas ilgtermiņa attīstību

(22.10.2021.)
Galerie

“Baltijas valstīm un Višegradas valstīm ir iespēja stiprināt sadarbību, sekmējot Eiropas ilgtermiņa attīstību,” sacīja Baltijas Asamblejas (BA) Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns, Prāgā atklājot Baltijas valstu kopīgo izstādi par godu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas diplomātisko attiecību ar Čehiju nodibināšanas simtgadei.

J.Vucāns uzsvēra, ka, lai gan šogad atzīmējam Baltijas valstu un Čehijas diplomātisko attiecību simtgadi, mūsu tautu attiecību vēsture ir daudz senāka. Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs pauda gandarījumu par mūsu valstu sekmīgo sadarbību un ciešajiem cilvēku savstarpējiem kontaktiem.

Izstādes atklāšanā klātesošos uzrunāja arī Čehijas Senāta prezidents Milošs Vistrčils (Miloš Vystrčil), Igaunijas ārlietu ministra vietnieks Merts Volmers (Märt Volmer) un Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Arnolds Pranckevičs (Arnoldas Pranckevičius).

Čehijas Senātā J.Vucāns tikās ar senatoru Jirži Drahošu (Jiří Drahoš), bijušo Čehijas Zinātņu akadēmijas prezidentu, lai pārrunātu Izglītības, zinātnes un inovāciju jautājumus.

J.Vucāns uzsvēra, ka Latvija ir interesēta iepazīt tuvāk Čehijas pieredzi sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru un Eiropas Kodolpētījumu organizāciju. “Nākamgad Latvija būs Baltijas Asamblejas prezidējošā valsts un kā prioritāti izcels sadarbību zinātnē un inovācijās, tostarp ar Beniluksa, Ziemeļvalstīm un Višegradas valstīm,” pauda Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt