I.Mūrniece Eiropas parlamentu priekšsēdētāju konferencē: Covid-19 krīze ir izgaismojusi vājos punktus sabiedrībā

(22.10.2021.)
Galerie

Covid-19 pandēmijas krīze ir izgaismojusi vājos punktus mūsu sabiedrībā un to, cik neaizsargāta ir demokrātija. Mums jāvairo cieņa pret mūsu kopīgajām vērtībām un jāstiprina mūsu demokrātiskās institūcijas, pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Atēnās uzrunājot klātesošos Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka sabiedrības attieksmi pret vakcināciju ietekmē nepatiesa, nepārbaudīta informācija un viltus ziņas. “Mums ir jāvēršas pret dezinformāciju, stiprinot sabiedrības noturību. Skaidrojot, kā dezinformācija strādā, mēs varam stiprināt neatkarīgos medijus, veicināt mediju lietotprasmi un pilsoniskās sabiedrības līdzdalību,” atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

Tāpat I.Mūrniece norādīja, ka Baltkrievijas režīms izmanto saviem politiskajiem mērķiem trešo valstu pilsoņus, tos nogādājot pie Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas. Tā ir Baltkrievijas režīma īstenota hibrīdoperācija, atbildot uz ES principiālo nostāju par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā. Latvija turpinās informēt starptautisko sabiedrību par Baltkrievijas darbībām un notiekošo pie ES robežas ar Baltkrieviju, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece šajās dienās piedalās Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Atēnās, Grieķijā. Konferenci kopš 1975.gada organizē Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) un tajā regulāri piedalās Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentu, EPPA novērotāju un partnervalstu parlamentu, kā arī starptautisko parlamentāro asambleju un citu reģionu parlamentu priekšsēdētāji.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā