Inese Voika Indonēzijas vēstniekam: labas pārvaldības principu īstenošanā būtiska ir sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām

(05.10.2021.)
VideoGalerie

Laba pārvaldība ir svarīgs jautājums ikvienas sabiedrības veiksmīgā attīstībā, un tās principu īstenošanā būtiska ir arī cieša sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām, sacīja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, otrdien, 5.oktobrī, parlamentā tiekoties ar jauno Indonēzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kamapradiptu Isnomo (Kamapradipta Isnomo). I.Voika izcēla Latvijas pieredzi valsts sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, uzsverot, ka esam gatavi dalīties labās prakses piemēros.

Spriežot par labas pārvaldības principiem, puses pievērsās arī jautājumam par cīņu pret korupciju. I.Voika un vēstnieks izcēla korupcijas nestos draudus demokrātijai, kā arī pārrunāja iespējas veicināt sadarbību pretkorupcijas jomā.

Puses bija vienisprātis par spēcīgu un neatkarīgu mediju lomu demokrātiskās valstīs. Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas nestos izaicinājumus, arvien aktīvāk jācīnās pret dezinformāciju un viltus ziņām, akcentēja I.Voika. Saeimas sekretāra biedre uzsvēra, ka Latviju un Indonēziju jau saista veiksmīga sadarbība šajos jautājumos Apvienoto Nāciju Organizācijas ietvaros.

Jautājumos, kas saistīti ar dezinformācijas apkarošanu, Latvijai ir laba pieredze, to varam nodot arī parlamentārās sadarbības formātā, sacīja I.Voika. Saeimā darbojas arī deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Indonēzijas parlamentu. Tāpat Saeimas sekretāra biedre un vēstnieks pārrunāja sieviešu lomu politikā, paužot gandarījumu, ka abās valstīs sievietes ieņem augstus, vadošus amatus. Spilgts piemērs tam ir parlaments – gan Latvijā, gan Indonēzijā parlamentu priekšsēdētājas ir sievietes.

Vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas sasniegumus tehnoloģiju jomā, kā arī akcentēja ciešākas sadarbības iespējas ekonomikā. Kā uzsvēra K.Isnomo, Latvija ir nozīmīgākais Indonēzijas tirdzniecības partneris Baltijas valstīs, un Indonēzija ir ieinteresēta attīstīt vēl ciešāku sadarbību. Tāpat puses pārrunāja iespējas veicināt tūrismu starp Latviju un Indonēziju.

Indonēzijas vēstnieks uzvēra valsts interesi sadarboties ar Latviju augstākās izglītības jomā, kā piemēru minot apmaiņas programmu bioloģijas jomā, kuras ietvaros šobrīd vairāki Indonēzijas studenti mācās Latvijā. “Apmaiņas programmas varētu paplašināt un attīstīt, atbalstot abu valstu universitāšu sadarbību," teica I.Voika.

Vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

 


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719971627092
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā