Ināra Mūrniece izceļ Nīderlandes ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā

(30.08.2021.)
VideoGalerie

Ņemot vērā šā brīža drošības izaicinājumus reģionā, vēlos izcelt Nīderlandes būtisko ieguldījumu Baltijas reģiona drošības un aizsardzības stiprināšanā, pirmdien, 30.augustā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Klaudiju Magdalenu Njo Pītersi (Claudia Magdalena Njoo Pieterse). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

“Mēs augstu vērtējam labās un ilgstošās divpusējās attiecības ar Nīderlandi,” pauda Saeimas priekšsēdētāja, akcentējot, ka šogad aprit simtgade kopš Nīderlande atzina Latviju de iure.

Pusēm pārrunājot sadarbības paplašināšanas iespējas, I.Mūrniece uzsvēra mūsu parlamenta aktīvo interesi attīstīt parlamentāro dialogu ar Nīderlandi kā tuvu NATO sabiedroto un līdzīgi domājošu Eiropas Savienības dalībvalsti. Saeimas priekšsēdētāja rosināja stiprināt sadarbību starp Saeimas un jaunievēlētā Nīderlandes parlamenta komisijām, jo īpaši ārlietu un Eiropas lietu jautājumos.

Vēstniece darbam Latvijā akreditēta šodien, 30.augustā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719749957379
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt