I.Mūrniece Lietuvas spīkerei: mums ar pilnu jaudu jāturpina Baltijas reģionam svarīgie infrastruktūras projekti

(01.03.2021.)
VideoGalerie

“Latvijai un Lietuvai ar pilnu jaudu ir jāturpina Baltijas valstu elektrības tīklu sinhronizācija un “Rail Baltica” projekts. Šeit nozīmīga loma ir arī mūsu parlamentiem, sekmējot reģionam izšķiroši svarīgo infrastruktūras projektu īstenošanu,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 1.martā, tiekoties ar Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen).

Abu parlamentu priekšsēdētājas pauda gandarījumu, ka, neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, Saeimas sadarbība ar jaunievēlēto Lietuvas Seimu un valdību aizsākusies veiksmīgi, tostarp koordinācijai aktīvi izmantojot arī attālinātas saziņas iespējas. “Mūsu parlamentārajai sadarbībai gan divpusējā līmenī, gan Baltijas Asamblejā ir spēcīgas tradīcijas. Tāpat vēlamies turpināt tradicionāli ciešos kontaktus parlamentāro komisiju un deputātu grupu līmenī, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par abu parlamentu Ārlietu komisiju aktīvo sadarbību, stiprinot transatlantisko dialogu. ASV ir Eiropas tuvākais stratēģiskais partneris, mums ir kopīgi ilgtermiņa mērķi, sacīja I.Mūrniece, apliecinot ieinteresētību kopīgiem centieniem sekmēt ASV Kongresa ilglaicīgu atbalstu Baltijas valstu drošībai un aizsardzībai.

“Esmu pārliecināta, ka Baltijas valstīm, ņemot vērā mūsu vēsturisko pieredzi, ir jāuzņemas misija skaidrot rietumu sabiedrotajiem notiekošo Krievijā un Eiropas Savienības Austrumu partnerības reģiona valstīs. Vēlamies turpināt iepriekšējos gados iesākto iniciatīvu, Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu spīkeriem kopīgi apmeklējot Austrumu partnerības valstis un sniedzot tām atbalstu demokratizācijas procesā,” sacīja I.Mūrniece.

Kā nozīmīgu puses uzsvēra arī savstarpēju koordināciju, lai pārvarētu Covid-19 pandēmijas izraisīto krīzi.

Ar Lietuvas spīkeri parlamentā tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Baltijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs un Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns, kā arī deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Lietuvas parlamentu vadītājs Uldis Budriķis.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718481129612
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā