Ināra Mūrniece Latvijas vēstniekiem ārlietu dienesta simtgadē: jūs esat palīdzējuši valstij augt

(17.12.2019.)
VideoGalerie

“Atceroties Latviju, kāda tā bija īsi pēc neatkarības atjaunošanas un kāda tā ir tagad, tas ir milzīgs, pat neticams solis uz priekšu, par to paldies arī jums. Jūs esat palīdzējuši Latvijas valstij augt. Latvijas valsts interešu pārstāvniecība ārvalstīs ir ļoti nozīmīga šī darba daļa,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 17.decembrī, Latvijas ārlietu dienesta simtgades gadā sveicot Latvijas diplomātisko misiju vadītājus.

“Gribu pateikties un pieminēt visus Latvijas vēstniekus un ārlietu ministrus, kas ir pārstāvējuši Latvijas valsti. Arī pēc Latvijas okupācijas, lai gan valsts de facto nepastāvēja, darbs tika turpināts, un Latvijas valsts interešu pārstāvniecība ārvalstīs turpinājās,” sacīja I.Mūrniece.

Atskatoties uz gada laikā parlamentā paveikto, I.Mūrniece kā vēsturisku balsojumu izcēla Egila Levita ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā. Latvijas prezidenta amatā ir cilvēks, kas spēj virzīt gan politiskās norises, gan sabiedrisko un intelektuālo domu, gan arī morālo sabiedrības attīstību. Mums ir prezidents, kura teiktajā ieklausās visas sabiedrības grupas, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Raksturojot parlamenta šī brīža darbu, I.Mūrniece akcentēja, ka tiek turpinātas uzsāktās reformas veselības aprūpē un izglītībā, kā arī tiek virzīta administratīvi teritoriālā reforma. Šajās reformās tiek meklēti kompromisi, samērojot dažādu sabiedrības grupu viedokļus. Tāpat gan parlaments, gan valdība strādā pie tā, lai Latvijas finanšu sektors būtu caurspīdīgāks, pārskatāmāks un cilvēki gan Latvijā, gan ārpus tās varētu tam uzticēties, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot, ka nākamā gada sākums būs vismaz tikpat dinamisks.

Uzrunājot vēstniekus, I.Mūrniece pateicās par viņu ikdienas darbu, pārstāvot Latvijas valsts intereses ārvalstīs. Tikšanās parlamentā organizēta ikgadējās Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksmes ietvaros.

 


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712244258188
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt