Dagmāra Beitnere-Le Galla un Bangladešas vēstnieks pārrunā iespējas sadarbībai ekonomikā

(04.12.2019.)
VideoGalerie

Latvija ir ieinteresēta attīstīt ciešāku sadarbību ekonomikā ar Bangladešu, tostarp aktivizējot kontaktus biznesā, trešdien, 4.decembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, tiekoties ar Bangladešas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Saifulu Hoku (Saiful Hoque), kurš parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Arī vēstnieks pauda interesi stiprināt sakarus ekonomikā, izceļot iespējas Latvijas uzņēmējiem aktīvāk iesaistīties Dienvidāzijas reģiona tirgū. Tāpat vēstnieks apliecināja Bangladešas uzņēmēju vēlmi tuvāk iepazīt biznesa iespējas Latvijā.

D.Beitnere-Le Galla aicināja turpināt darbu pie gaisa satiksmes nolīguma, uzsverot, ka tas varētu sniegt svarīgu impulsu ciešākiem kontaktiem.

Latvija vēlas attīstīt ciešāku sadarbību izglītībā, ko iespējams iegūt Latvijas augstskolās, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Tāpat puses pārrunāja sadarbības iespējas kultūrā, un vēstnieks izcēla vēlmi Bangladešas iedzīvotājus tuvāk iepazīstināt ar mūsu valsts vēsturi, tostarp iztulkojot vēstures grāmatu par Latviju bengāļu valodā.

D.Beitnere-Le Galla un vēstnieks izcēla parlamentārās diplomātijas nozīmību, pārrunājot iespējas stiprināt sadarbību parlamentu līmenī. Tāpat puses pārrunāja jautājumu par sievietēm politikā un dzimumu līdztiesību, izceļot to, ka gan Latvijā, gan Bangladešā šobrīd parlamenta priekšsēdētāja amatu ieņem sievietes.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712056970752 


Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā