Ināra Mūrniece tiekas ar jauno Uzbekistānas vēstnieku Latvijā

(05.11.2019.)
VideoGalerie

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 5.novembrī, tiekoties ar  jauno Uzbekistānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kadambaju Sultanovu (Kadambay Sultanov), pārrunāja abu valstu turpmākās sadarbības iespējas. Vēstnieks bija ieradies Saeimā iepazīšanās vizītē.

Latvija piedāvā savu iegūto reformu pieredzi, kas varētu būt noderīga Uzbekistānai tās reformu gaitā. Mūsu prioritātes sadarbībā ar Uzbekistānu gan divpusēji, gan Eiropas Savienības programmu ietvaros ir robežu pārvaldība, civildienesta attīstīšana, reģionālās reformas, zaļās tehnoloģijas, kā arī lauksaimniecības nozares eksportspējas veicināšana, uzsvēra I.Mūrniece.

Uzbekistāna ir Latvijas lielākais ekonomiskās sadarbības partneris Centrālāzijā. “Mūsu uzņēmējiem ir interese par ekonomiskās sadarbības iespējām Uzbekistānā. Vienlaikus ir svarīga sakārtota uzņēmējdarbības vide, kuras pamatā ir tiesiskums,” uzsvēra I.Mūrniece.

Puses pārrunāja arī gatavošanos parlamenta vēlēšanām Uzbekistānā šā gada decembrī.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711651561697
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt