Ināra Mūrniece: Latvijas valstij leģionāru sirdīs bija noteicošā vieta

(16.03.2019.)
VideoGalerie

Leģionāri bija izauguši neatkarīgā Latvijā un nesa savās sirdīs tās vērtības, kas rosināja iestāties par savu zemi, tautu, ģimeni un līdzcilvēkiem. Latvijas valstij viņu sirdīs bija noteicošā vieta, un viņi darīja to, ko sirds viņiem lika – aizstāvēja Latviju, sestdien, 16.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot klātesošos kritušo karavīru piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos.

Leģionāri cīnījās pret boļševismu, kara noziegumiem, zvērībām, kas nāca no ārpuses, sacīja I.Mūrniece, atzīmējot, ka Latvijas valsti bija iespējams atjaunot, arī pateicoties leģionāru vērtību mēram un nestajiem upuriem.

“Mūsu sirdīm arī šodien jābūt modrām, tāpat kā leģionāru sirdīm tolaik,” uzrunas noslēgumā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. “Arī mēs tepat Eiropas kontinentā pieredzam agresiju, kas nāk no Krievijas, valsts, kura savulaik uzbruka Latvijai. Mēs daudz runājam par valsts aizsardzību, un savu valsti nosargāsim cauri laikiem. Latvija turpināsies mūžīgi mūžos, tāpat kā leģionāru piemiņa.”

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā