Ināra Mūrniece pateicas par Spānijas ieguldījumu Baltijas drošībā

(14.01.2019.)
VideoGalerie

Latvija augstu vērtē Spānijas būtisko ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, pirmdien, 14.janvārī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Susanu Margaritu Kamaru Angulo (Susana Margarita Cámara Angulo), kura apmeklēja parlamentu iepazīšanās vizītē.

Esam pateicīgi par Spānijas aktīvo dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā un regulāro dalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanā, sacīja I.Mūrniece. Kā akcentēja vēstniece, Spānija ir apņēmības pilna sniegt nepieciešamo atbalstu NATO sabiedrotajiem kopīgās ārējās robežas stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Latvijas ieinteresētību attīstīt ciešu parlamentāro dialogu ar Spāniju, lai sekmētu divpusējo sadarbību un pārrunātu aktuālos Eiropas Savienības un NATO jautājumus. I.Mūrniece informēja vēstnieci, ka arī 13.Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Spānijas parlamentu.

Pārrunājot Latvijas un Spānijas ekonomisko sadarbību, puses pauda gandarījumu par augošo savstarpējās tirdzniecības apgrozījumu. Abas puses bija vienisprātis par turpmākās sadarbības potenciālu transporta un loģistikas, tūrisma, kā arī aizsardzības industrijas jomā.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece akcentēja veiksmīgo sadarbību izglītības un kultūras jomā, izceļot Spānijas aktīvo iesaisti Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157688735400673
Izmantošanas noteikumi:  https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā