Deputāti spriedīs par pašvaldību informatīvo izdevumu regulējumu

(08.05.2017.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti kopsēdē rīt, 9.maijā, spriedīs par pašvaldību informatīvo izdevumu tiesisko regulējumu.

Daudzas pašvaldības izdod informatīvos izdevumus, kas konkurē ar neatkarīgiem plašsaziņas līdzekļiem un ietekmē mediju tirgu. Kā uzsver Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne, pašvaldību informatīvo izdevumu regulējums pēdējā laikā ir īpaši aktuāls, un arī Saeimā tam pievērsta pastiprināta uzmanība, skatot grozījumus likumā „Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”.

Problemātiku par to, kā nodalīt pašvaldību informatīvos izdevumus no masu medijiem, akcentējis arī šogad pieņemtais Augstākās tiesas lēmums, nosakot, ka pirmās instances tiesai jāpieņem izskatīšanai reģionālā laikraksta „Bauskas Dzīve” prasība pret Iecavas domes izdoto izdevumu „Iecavas Ziņas”. Lēmums izsaucis plašas diskusijas par publisko personu tiesībām izdot medijus, kuros līdz ar neitrālu informatīvo informāciju ir iekļauti materiāli, kuros to veidotāji pauž redakcionālu nostāju, uzsver I.Laizāne.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas kopsēde notiks 9.maijā pulksten 10.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde