Saeima rīt galīgajā lasījumā lems par CETA ratifikāciju

(22.02.2017.)

Ceturtdien, 23.februārī, Saeima galīgajā lasījumā lems par likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt Visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA) starp Kanādu, no vienas puses, un Eiropas Savienību (ES) un tās dalībvalstīm, no otras puses. 

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī likumprojektu, kas paredz ratificēt arī Stratēģiskās partnerības nolīgumu starp ES un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Kanādu, no otras puses. 

Tāpat galīgajā lasījumā deputāti lems par priekšlikumiem grozījumiem Uzņēmumu reģistra likumā. Jaunais regulējums paredz, ka uzņēmumu reģistrācija vairs nebūs piesaistīta konkrētai ģeogrāfiskai vietai, kā arī pilnveidot un vienkāršot ar lietu vešanu saistītās procedūras. 

Otrajā lasījumā rītdienas parlamenta sēdes darba kārtībā ir izmaiņas Militārpersonu izdienas pensiju likumā. Tās rosinātas, lai motivētu profesionālo dienestu turpināt maksimāli ilgi, kā arī pēc atvaļināšanās mudinātu atgriezties profesionālajā dienestā. 

Vēl vērtēšanai otrajā lasījumā darba kārtībā iekļauti grozījumi Veterinārmedicīnas likumā, kas paredz vienkāršot veterinārārstu reģistrēšanas kārtību, precizēt kompensāciju izmaksas kārtību bišu īpašniekiem, kā arī uzlabot dzīvnieku uzraudzības kontroles pasākumus saistībā ar Āfrikas cūku mēra straujo izplatību. 

Konceptuāli Saeimai būs jālemj par izmaiņām Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas nepieciešamas, lai uzlabotu pārtikas aprites kontroli, tostarp, izskatot prasības uztura bagātinātājiem, valdībai būs jāveido saraksts ar izmantošanai pārtikā aizliegtajiem un ierobežotajiem augiem un to produktiem. 

Rītdienas darba kārtībā arī iekļauts lēmuma projekts par uzdevumu Ministru kabinetam veikt Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) starp Kanādu, no vienas puses, un ES un tās dalībvalstīm, no otras puses, izvērtējumu par tā iespējamo ietekmi uz Latvijas ekonomiku, vidi un iedzīvotāju veselību, labklājību un dzīves kvalitāti. 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūgusi Saeimu rītdien pirmajā lasījumā izskatīt grozījumus Muzeju likumā

Saeimas 23.februāra sēdes darba kārtībā ir 10 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas sēžu zālē paredzēta atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā