Jauniešu Saeimas Prezidijs ar Valsts prezidentu pārrunā Latvijas jauniešu sabiedriskās un politiskās līdzdalības iespējas

(18.10.2016.)

6.Jauniešu Saeimas Prezidija locekļi otrdien, 18.oktobrī, tikās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, lai pārrunātu jauniešu sabiedriskās un politiskās darbības iespējas Latvijā.

Jauniešu Saeimas Prezidija locekļi pateicās Valsts prezidentam par iespēju tikties un pārspriest ne vien Latvijas jauniešu līdzdalības iespējas, bet arī pārrunāt aktuālos notikumus mūsu valstī un pārējā pasaulē.

Jaunieši ar Valsts prezidentu diskutēja par izglītības sistēmu mūsu valstī, īpašu uzmanību veltot arī profesionālajai izglītībai. Tāpat Jauniešu Saeimas Prezidija locekļi ar Valsts prezidentu pārrunāja jautājumus par valsts drošību un aizsardzību, ekonomiku, kā arī diskutēja par starptautiskajām aktualitātēm un Eiropas vērtībām.

Valsts prezidents R.Vējonis, novēlot Jauniešu Saeimas Prezidija locekļiem nezaudēt interesi par politiku, aicināja jauniešus uz aktīvu sabiedrisko darbību, sākot katram ar savu skolu, pilsētu un novadu.

6.Jauniešu Saeimas Prezidija locekļi ir Natālija Knipše no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas, Gints Jankovskis no Rīgas 14.vakara (maiņu) vidusskolas, Rendijs Kukainis no Rīgas 84.vidusskolas un Anete Biķe no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas.

Jauniešu Saeima ir Saeimas organizēts projekts jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Jauniešu Saeimas norise ir pietuvināta Latvijas Republikas Saeimas darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs. Tas Jauniešu Saeimas deputātiem ļauj iepazīt likumdevēja darba specifiku, kā arī diskutēt par sev un visai sabiedrībai svarīgiem jautājumiem.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157673998771742
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā