Saeimas namā prezentēs vēsturiskajiem 21.augusta notikumiem veltītu pastmarku un aploksni

(19.08.2016.)

21.augustā Saeimas namā notiks konstitucionālā likuma “Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas 25.gadadienai veltītās pastmarkas un aploksnes prezentācija.

Pasākumā ievadvārdus teiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, klātesošos uzrunās arī valsts akciju sabiedrības “Latvijas Pasts” valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns. Abas amatpersonas svinīgi apzīmogos pirmo aploksni un pastmarku.

Pastmarkas zīmogošanas pasākumā piedalīsies arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu delegācijas, kas pēc Saeimas priekšsēdētājas uzaicinājuma piedalīsies 21.augusta svinībās.

1991.gada 21.augustā Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma konstitucionālo likumu “Par Latvijas Republikas valstisko statusu”, de facto atjaunojot Latvijas valsts neatkarību. Tādējādi mūsu valsts kā pilntiesīgs starptautisko tiesību subjekts atgriezās pasaules apritē.

Ar šo likumu tika atjaunota 1922.gada Satversme ar tajā ietvertajām Rietumu demokrātiskas un tiesiskas valsts vērtībām. Līdz ar konstitucionālā likuma pieņemšanu savu juridisko spēku Latvijā zaudēja PSRS likumi un aizsākās de facto atjaunotās valstiskās neatkarības starptautiskā atzīšana.

Pastmarkā uz Saeimas nama galveno durvju fona foto kolāžā redzama laikraksta “Diena” titullapa ar vēstījumu par Latvijas neatkarības proklamēšanu. Dizaina autore ir Arta Ozola-Jaunarāja. Pastmarkas nominālvērtība ir 50 centi, un tā izdota 200 000 eksemplāru tirāžā.

Latvijas valsts neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienai veltītās pastmarkas prezentācijas pasākums 21.augustā notiks pulksten 10.00, un tas norisināsies Saeimas nama Balsošanas zālē Jēkaba ielā 11.

 

Mediju ievērībai: TV un foto iespēja pasākuma laikā. Pasākuma atspoguļošanai nepieciešama speciālā akreditācija. Akreditēto mediju pārstāvju ierašanās Saeimas nama Balsošanas zālē līdz pulksten 9.45.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā