Rīt Saeimā norisināsies diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības reformu

(02.08.2016.)

Trešdien, 3.augustā, Saeimā notiks seminārs un publiska diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības reformu „Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju pārvaldības pieredze Latvijas reformas priekšlikumu gaismā. Latvijas reformas atsevišķi aspekti”. 

Semināru un diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs un Konrāda Adenauera fonda vadītāja Rīgā Elizabete Bauere (Elisabeth Bauer). 

Ar priekšlikumiem Latvijas sabiedrisko mediju pārvaldības reformai semināra dalībniekus iepazīstinās Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis, bet pieredzē par Vācijas sabiedrisko mediju pārvaldību dalīsies tieslietu profesors un žurnālists Pēters Šivijs (Peter Schiwy). 

Hannoveres Mūzikas, teātra un mediju augstskolas komunikācijas un mediju zinātņu profesore Beāte Šneidere (Beate Schneider) klātesošos informēs par sabiedrisko mediju žurnālistu redakcionālās neatkarības nodrošināšanas instrumentiem. 

Par komerctiesību un administratīvo kolīziju risinājumiem sabiedrisko mediju pārvaldības reformas priekšlikumā runās zvērināts advokāts Edgars Pastars, bet par pašregulāciju un ombuda institūtu analīzi informēs labas pārvaldības un pretkorupcijas eksperte Inese Voika. 

Pasākuma otrajā daļā plānota publiska diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības reformas konceptuālo priekšlikumu. Lai diskutētu par sabiedrisko mediju pārvaldību, pasākumā piedalīties aicināti Saeimas deputāti, eksperti, nozares pārstāvji un citas ieinteresētās personas. 

Semināru un publisko diskusiju „Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju pārvaldības pieredze Latvijas reformas priekšlikumu gaismā. Latvijas reformas atsevišķi aspekti” organizē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, Kultūras ministrija un Konrāda Adenauera fonda Rīgas birojs. 

Pasākums rītdien, 3.augustā, notiks no pulksten 9.00 līdz 15.00 Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā norisei varēs sekot līdzi arī tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

Programma latviešu valodā un vācu valodā  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt