Saeima uzdod valdībai vērtēt iespēju mainīt NĪN piemērošanu vienīgajam mājoklim

(16.06.2016.)

Saeima ceturtdien, 16.jūnijā, nolēma uzdot Ministru kabinetam vērtēt iespēju mainīt nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu vienīgajam īpašumam. 

Valdībai līdz šī gada 1.oktobrim Saeimā jāiesniedz informatīvs ziņojums par iespējām izdarīt grozījumus normatīvajos aktos, lai īstenotu principus, kas ļautu nekustamā īpašuma nodokli vienīgajam īpašumam nepiemērot vai arī piemērot vienoto samazināto procentu likmi no nekustamā īpašuma vērtības. 

Lēmuma projektu sagatavojusi Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, ņemot vērā šī gada aprīlī 10 496 Latvijas pilsoņu Saeimā iesniegto kolektīvo iesniegumu „Par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu vienīgajam mājoklim”.   

Kolektīvajā iesniegumā norādīts, ka nepieciešamais parakstu skaits, lai iniciatīvu varētu iesniegt parlamentā, savākts īsā laika posmā – 29 dienās - un tas liecina par jautājuma aktualitāti un svarīgumu Latvijas sabiedrībā.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt