Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Ilgtspējas indeksa 2016 apbalvošanas ceremonijā

(08.06.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 9.jūnijā, piedalīsies Ilgtspējas indeksa 2016 svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, kurā uzrunās klātesošos un pasniegs Sabiedrības integrācijas fonda balvu nominācijā „Dzimumu līdztiesīgākais uzņēmums 2016”. Nominācijas mērķis ir izcelt uzņēmumu, kas visveiksmīgāk sekmējis vienlīdzīgu iespēju nodrošināšanu sievietēm un vīriešiem savā uzņēmumā.

Ilgtspējas indeksa apbalvošanas ceremonijā balvas tiks pasniegtas arī nominācijās „Atbildīga biznesa gada iniciatīva” un „Gada vēstnesis”, kā arī „Dažādībai atvērtākais uzņēmums”, „Dažādības čempions” un „Sociālā dialoga līderis”. Pasākumā tiks pasniegta arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas balva „Reģiona spēks”, kā arī Ārlietu ministrijas „Godīgas tirdzniecības balva”.

Tāpat ilgtspējīgākajiem uzņēmumiem tiks pasniegtas sudraba, bronzas un zelta, kā arī platīna godalgas. Pasākumā tiks apbalvots arī uzņēmums – Ilgtspējas čempions.

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz starptautiski atzītas metodoloģijas un palīdz Latvijas uzņēmumiem diagnosticēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Vienlaikus šis indekss sabiedrībai, valsts un nevalstiskajām organizācijām sniedz objektīvus kritērijus, lai uzslavētu un atbalstītu tādus uzņēmumus, kuri palīdz stiprināt Latvijas ekonomiku ilgtermiņā, vēsta Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, kas līdz ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību ir viens no pasākuma iniciatoriem un organizatoriem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt