Baltijas valstis vizītē apmeklēs NATO PA Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas delegācija

(09.05.2016.)

No 9. līdz 13.maijam vizītē Baltijas valstīs uzturēsies NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Drošības un aizsardzības komitejas Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas delegācija.

Viesojoties Latvijā, delegācijai paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kā arī ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputātiem, NATO PA Latvijas delegāciju un aizsardzības ministru Raimondu Bergmani. Šī tikšanās otrdien, 10.maijā, notiks Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11 un sāksies pulksten 17.15. Savukārt tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju notiks Saeimas Viesu zālē Jēkaba ielā 11 un sāksies pulksten 18.20 (foto/video iespēja tikšanās sākumā).

Delegācija trešdien, 11.maijā, viesosies Liepājā, kur apmeklēs Baltijas Ūdenslīdēju skolu, Jūras spēku mācību centru, kā arī apskatīs Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku štāba un apgādes kuģi A53 “Virsaitis” un Karostu. Baltijas ūdenslīdēju skolas apmeklējums Atmodas bulvārī 1 plānots pulksten 10.00, Jūras spēku mācību centra apmeklējums Atmodas bulvāri 9 – pulksten 10.45, uz kuģa “Virsaitis” delegācija viesosies pulksten 12.20, savukārt pulksten 16.30 delegāti apmeklēs Karostu.

Vizītes ietvaros 9.maijā apmeklējot Lietuvu, NATO PA Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas delegācijai plānotas tikšanās Seimā, Ārlietu ministrijā, Aizsardzības ministrijā un Lietuvas Gaisa spēku bāzē. Savukārt 12. un 13.maijā Igaunijā delegācijai paredzētas tikšanās Rīgikogu, kā arī starptautisko militāro mācību “Spring Storm” apmeklējums.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt