Eiropas dienā Saeimā apbalvos Eiropas drošībai veltītā eseju konkursa laureātus

(09.05.2016.)

Ir noskaidroti Saeimas Eiropas lietu komisijas rīkotā eseju konkursa “Mans ieguldījums drošai un vienotai Eiropai” uzvarētāji, kuriem būs iespēja viesoties Eiropas Parlamentā. Laureātu paziņošana un apbalvošana Latvijas parlamentā notiks 9.maijā – Eiropas dienā.

Konkursa uzvarētāji ir Eva Aleksandra Šulte no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Sanda Sirsniņa no Rīgas Stradiņa universitātes un Germans Murins no Rīgas 40.vidusskolas. Konkursa žūrija lēmusi vēl diviem konkursa dalībniekiem piešķirt īpašas balvas.

Apbalvošanas pasākumā konkursa laureātus uzrunās un sveiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

“Patlaban Eiropas Savienības darba kārtībā prioritāri ir drošības un vienotības jautājumi. Konkurss sniedza iespēju jauniešiem paust savu viedokli par aktuālajām norisēm Eiropā un to ietekmi uz Latviju. Jauniešu iesūtītās esejas apliecina – jaunajai paaudzei ir viedoklis -, un esmu gandarīta, ka tā pārliecinoši to arī pauž, ļaujot mums – politiķiem – savā darbā ņemt vērā to cilvēku viedokli, kuri būs Latvijas un Eiropas nākotnes veidotāji,” uzsver L.Čigāne.

Pavisam jaunieši no visas Latvijas konkursam iesūtīja 24 esejas. Konkursā bija aicināti piedalīties Latvijas skolēni un studenti vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Konkurss tika rīkots, lai motivētu jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un Eiropas politiskajos procesos, veicinātu izpratni par Eiropas Savienību un tās nozīmi ikviena cilvēka dzīvē, kā arī attīstītu interesi par drošības, migrācijas un ekonomiskajiem jautājumiem, valstu sadarbību un kopīgajām vērtībām.

Darbus vērtēja Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvji. Darbu vērtēšanā tika ņemts vērā radošums, argumentu oriģinalitāte un spēja tos pamatot, kā arī esejas atbilstība tematam un prasībām.

Konkursa laureātu apbalvošanas pasākums pirmdien, 9.maijā, notiks Saeimas Viesu salonā Jēkaba ielā 11 un sāksies pulksten 12.00.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā