Noskaidroti 6.Jauniešu Saeimas deputāti

(04.04.2016.)

Noslēdzoties 6.Jauniešu Saeimas vēlēšanām, 4.aprīlī noskaidroti 100 populārāko ideju autori, kuri šogad kļūs par Jauniešu Saeimas deputātiem. Lielākais balsu skaits, kas saņemts par kādu no pieteiktajām idejām, ir 959, bet par visām idejām kopumā virtuālajā vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv saņemtas 8529 balsis.

Vēlēšanu rezultāti pieejami Jauniešu Saeimas mājaslapā. No Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlēti 38 jaunieši, no Zemgales – 14, Latgales – 10, Kurzemes – 13, bet Vidzemes – 25.

Ja kādā vēlēšanu apgabalā reģistrējas mazāk kandidātu par attiecīgajā vēlēšanu apgabalā pieejamo mandātu skaitu, Jauniešu Saeimā iekļūst kandidāti no citiem vēlēšanu apgabaliem ar nākamo lielāko balsu skaitu.

Jauniešu Saeimas vēlēšanās kandidēt varēja ikviens jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem, virtuālajā vēlēšanu platformā piesakot kandidātam svarīgu ideju, kuru būtu nepieciešams risināt valsts līmenī.

Idejas varēja pieteikt kādā no četriem tematiem: izglītība un kultūra; sabiedrība un cilvēktiesības; aizsardzība un drošība; es un Eiropas Savienība. Visvairāk ideju – 62 - saņemts kategorijā par izglītību un kultūru.

Projekta centrālais notikums būs 29.aprīlī, kad 100 populārāko ideju autori sanāks uz 6.Jauniešu Saeimas sēdi Latvijas Republikas parlamentā. Jauniešu Saeimas norise ir pietuvināta Latvijas Republikas Saeimas darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs.

No jauniešu idejām tiks izveidoti deklarāciju projekti, kuri 8.aprīlī būs pieejami mājaslapā www.jauniesusaeima.lv un kuriem ievēlētie deputāti varēs iesniegt savus priekšlikumus līdz 17.aprīlim. Par deklarāciju projektiem pasākuma dienā jaunieši varēs debatēt nozaru komisijās un Jauniešu Saeimas sēdēs, izstrādājot noslēguma dokumentus.

Projektu īsteno Saeima, informatīvi atbalsta sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Sekot projekta aktivitātēm var arī sociālajos tīklos http://www.draugiem.lv/jauniesusaeima/, http://www.facebook.com/projektsjauniesusaeima, https://www.youtube.com/jauniesusaeima un Twitter ― @jauniesusaeima.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde