Saeimā notiek konference par Latvijas Centrālās padomes memorandu

(18.03.2016.)

Saeimā piektdien, 18.martā, notika konference “Latvijas Centrālās padomes memorands un tā vēsturiskā nozīme”. To organizēja Saeimas Ārlietu komisija sadarbībā ar Kultūras ministriju, Latvijas Kara muzeju un Latvijas Okupācijas muzeju. 

Konferenci atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāre Karina Pētersone. 

Konferencē ar priekšlasījumu par Latvijas Centrālās padomes politiskajiem mērķiem, darbību un tās rezultātiem laikā no 1943. līdz 1945.gadam uzstājās vēsturnieks Uldis Neiburgs. 

Latvijas Kara muzeja pētniece Ieva Kvāle runāja par Latvijas Centrālās padomes memoranda parakstītājiem kā Latvijas neatkarības idejas nesējiem okupācijas apstākļos un trimdā. 

Savukārt par Latvijas Centrālās padomes mērķu un darbības virzienu garīgo dimensiju runāja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Liepājas diecēzes bīskaps, Latvijas neatkarības kustības dalībnieks Pāvils Brūvers. 

Noslēgumā klātesošos uzrunāja Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāre. 

Pasākums 18.martā notika Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā norisei interesentiem bija iespēja sekot līdzi arī tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

 

Ināra Mūrniece: Latvijas Centrālās padomes memoranda galvenās vērtības – uzticība Satversmei un neatkarīgai Latvijas valstij

 

Konferences materiāli: 

Programma
Ievas Kvāles prezentācija 
Fotogrāfijas
Videoieraksts
Videosižets

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt