Deputāti vērtēs valdības priekšlikumus valsts budžeta plānošanas un uzraudzības sistēmas pilnveidei

(14.03.2016.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas kopsēdē otrdien, 15.martā, deputāti vērtēs Ministru kabineta priekšlikumus, lai ieviestu tādu valsts budžeta sistēmu, kas balstīta uz attīstības plānošanas dokumentos noteikto mērķu sasniegšanu.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija 2015.gada oktobrī, vērtējot Valsts kontroles ziņojumu par Latvijas Republikas 2014.gada saimniecisko pārskatu, secināja, ka valstī joprojām nav ieviesta tāda budžeta plānošanas sistēma, kas ļautu pārskatāmi izsekot, vai un kādā pakāpē ar gadskārtējo un vidēja termiņa budžetu ir plānots sasniegt attīstības plānošanas dokumentos noteiktos mērķus.

Lai novērstu šo nepilnību, komisija valdībai uzdeva līdz šī gada 1.martam sagatavot starpziņojumu par paveiktajiem un plānotajiem pasākumiem, ieviešot tādu gadskārtējā un vidēja termiņa budžeta plānošanas sistēmu, kas būtu balstīta uz attīstības plānošanas dokumentos noteikto mērķu sasniegšanu un ļautu pārskatāmi tiem izsekot.

1.martā Ministru kabinets izskatīja un apstiprināja informatīvo ziņojumu un noteica veicamos pasākumus valsts budžeta plānošanas un uzraudzības sistēmas pilnveidošanai.

Komisiju kopsēdē deputāti plāno iepazīties ar izstrādātajiem pasākumiem un to ieviešanas laika grafiku, kā arī uzklausīt atbildīgo institūciju skaidrojumus par veicamajiem uzdevumiem.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Finanšu ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Valsts kancelejas un Valsts kontroles pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas kopsēde notiks otrdien, 15.martā, plkst.12.00, Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā