Komisiju kopsēdē diskutēs par ārzemēs dzīvojošo tautiešu motivāciju atgriezties Latvijā

(01.03.2016.)

Lai diskutētu par ārzemēs dzīvojošo tautiešu plāniem un motivāciju atgriezties Latvijā, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas trešdien, 2.martā, sanāks uz kopsēdi.

“Nākas secināt, ka jaunā Repatriācijas likuma projektā ir aiz kokiem pazudis mežs. Sākotnēji Iekšlietu ministrija to virzīja saistībā ar Reemigrācijas plānu. Bija doma, ka arī pēc 1990.gada Latviju atstājušie, ja vēlas atgriezties, varēs pretendēt uz materiālo atbalstu. Tagad tas viss no projekta pazudis kopā ar tā jēgu,” pirms gaidāmās sēdes uzsver Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis. “Protams, ka būtu bezjēdzīgi apmaksāt biļetes repatriantiem, kuriem pēc tam Latvijā būtu jādzīvo bez darba un no pabalstiem. Ir jāsaprot, ko darīt ar no jauna topošo Repatriācijas likumu, lai tas veicinātu gudru, uzņēmīgu un patriotisku cilvēku atgriešanos Latvijā,” pauž I.Latkovskis.

Komisijas uz kopsēdi aicinājušas Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjus, kā arī pārstāvjus no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta, Pasaules Brīvo latviešu apvienības un Eiropas Latviešu apvienības.

Komisiju kopsēde trešdien, 2.martā, sāksies pulksten 11.30 un notiks Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 118.telpā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā