Saeimas priekšsēdētāja: Organiskās sintēzes institūta zinātniskie sasniegumi un attīstības vēriens izraisa apbrīnu

(19.02.2016.)

Piektdien, 19.februārī, Saeimas priekšsēdētaja Ināra Mūrniece apmeklēja Latvijas Organiskās sintēzes institūta Biofarmācijas centra atklāšanu un kopā ar citiem lūgtajiem visiem pārgrieza simbolisko lentu, oficiāli iezīmējot centra darbības sākumu.

Jaunuzceltais Biofarmācijas centrs Latvijai dos vēl nebijušas iespējas jaunu zāļu atklāšanā un tālākā zinātnes attīstībā. Organiskās sintēzes institūta zinātniskie sasniegumi un attīstības vēriens izraisa patiesu apbrīnu, un par to paldies institūta direktoram Osvaldam Pugovičam, Zinātniskās padomes priekšsēdētājs Ivaram Kalviņam un visiem zinātniekiem, kas šeit strādā, teica Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece apskatīja Biofarmācijas centra laboratorijas un darba telpas un pārliecinājās, ka zinātnieku darbam sarūpēta vismūsdienīgākā aparatūra un radīti visi apstākļi sekmīgam darbam. Viņa arī izteica apbrīnu un cieņu zinātnieku neatlaidībai un mērķtiecībai, ejot arvien jaunus ceļus dažādu zāļu un preparātu izstrādē, kas ir tik nepieciešami medicīnā.

Šim darbam piemīt vislielākā vērtība, jo tas tiek darīts sabiedrības labā, uzsvēra I.Mūrniece.

Jaunuzceltais centrs ir nacionālas nozīmes zinātniskās infrastruktūras objekts. Tā pētnieciskās laboratorijas paredzētas visaugstākā līmeņa pētījumu veikšanai farmakoloģijā un medicīnas ķīmijā. Centra izveidošana Latvijas zinātniekiem dos vēl nebijušas jaunu zāļu atklāšanas un attīstības iespējas. Latvijas Organiskās sintēzes institūts ir lielākais jaunu medikamentu izstrādes un pētniecības centrs Baltijas valstīs


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā