Saeimā diskutēs par izglītības iespējām cilvēkiem ar invaliditāti

(01.12.2015.)

Saeimā trešdien, 2.decembrī, notiks ikgadējā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, kas šogad veltīta izglītības tematikai. Diskusijā uzmanības centrā būs jautājumi par izglītības iespējām bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, kā arī cilvēku ar invaliditāti mūžizglītībai.

Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO valdes priekšsēdētāja Gunta Anča.

Diskusijas dalībnieki apspriedīs Izglītības ministrijas veiktās un plānotās aktivitātes iekļaujošās izglītības nodrošināšanā. Diskusijā aicināti piedalīties Saeimas deputāti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Pasākuma ieskaņā diskusijas dalībniekus priecēs Latvijas Sieviešu invalīdu asociācijas „Aspazija” vokālais ansamblis „Ilgas”. Īsi pirms diskusijas sākuma Saeimas Sēžu zālē paredzēta diskusijas dalībnieku kopīgā fotografēšanās.

Diskusiju tiešraidē varēs vērot Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, kur tai tiks nodrošināts arī surdotulkojums.

Ikgadējā diskusija iedibināta, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti – 3.decembri. Šīs dienas mērķis ir palielināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti.

Latvijas parlamentā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” tiek rīkota kopš 2010.gada. Pagājušajā gadā tā bija veltīta nodarbinātības jautājumiem.

Diskusiju rīko Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO.

Pasākums notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11 no pulksten 10.00 līdz 13.00.

 

Diskusijas "Saeima cilvēkiem ar invaliditāti" programma

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā