Sporta pasākumu dalībnieku drošības uzlabošanai Saeima apstiprina grozījumus Sporta likumā

(22.10.2015.)

Lai veicinātu sportistu un sporta pasākumu apmeklētāju drošību, Saeima ceturtdien, 22.oktobrī, 1.lasījumā atbalstīja deputātu sagatavotos grozījumus Sporta likumā. 

„Latvijas motosporta pasauli pēdējā laikā satricinājuši vairāki traģiski negadījumi, kuros sportisti guvuši smagas traumas vai pat zaudējuši dzīvību. Zīmīgi, ka šie nelaimes gadījumi fiksēti sacensībās, kuras netika organizētas atbilstoši Latvijas Motosporta federācijas apstiprinātajiem sacensību norises noteikumiem. Tas sūta skaidru signālu, ka steidzami jārīkojas, lai novērstu šādu traģēdiju atkārtošanos un nodrošinātu sporta pasākumu dalībnieku drošību,” uzsvēra Izglītības komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns. 

Organizatoriem jānodrošina, ka sacensības atbilst Latvijā atzīto sporta federāciju apstiprinātiem sacensību noteikumiem, paredz likumprojekts. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu sacensību drošu norisi, jo sporta federāciju apstiprinātie spēles noteikumi iekļauj detalizētas prasības sacensību organizatoriem un citām sacensību norisē iesaistītajām personām. 

Likumprojekts precizē sporta sacensību definīciju, nosakot, ka sporta sacensības ir pasākums labāko sportistu vai komandu noteikšanai, kurš noris atbilstoši sacensību organizatoru apstiprinātam sacensību nolikumam.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā